Polietilen Borudan Çelik Boruya Geçiş


Polietilen Borudan Çelik Boruya Geçiş
  • Tarih : 14.01.2019
  • Okunma Sayısı : 8359

Polietilen Borudan Çelik Boruya Nasıl Geçiş Yapılır?


     Çağın getirdiği şartlara bağlı olarak boruların türünde değişim meydana gelir. Roma döneminde kullanılan kurşun içme suyu borularından günümüze kadar farklı ham maddeden yapılmış borular kullanılmış ve değişim her zaman olmuştur. Beton, çelik, paslanmaz, asbest, pe100 borular farklı zamanlarda, farklı amaçlar adına tesisat malzemesi haline gelmiştir. Günümüzün en kullanışlı borularından olan ve önceki borulara nazaran çok daha sağlıklı olmasıyla bilinen Pe100 borunun, diğer borularla birleşmesi gereken durumlar olmaktadır. Polietilen esaslı bir borunun çelik boruya eklenmesi ve hattın bu değişimle devam etmesi için yardımcı ek parçalara ihtiyaç vardır.

       Polietilen esaslı boruların birbirine eklenmesi, alın kaynağı veya EF kaynağı ile mümkündür. Ancak polietilen boruyu tamamen farklı bir malzeme olan çelikle birleştirmek için farklı bir yöntem kullanmak gerekir. Bu amaçla, Pe100 Flanş adaptörü ve bu adaptöre uygun çelik flanş kullanılır. Borunun çapına uygun polietilen flanş adaptörü alınır ve bu adaptörün içine aynı çapta çelik flanş yerleştirilir. Flanş adaptörünün bir ucu Pe100 boruya alın kaynağı veya EF kaynağı ile yapıştırılır. Bu işlemden sonra çelik flanş borunun üzerinde bir bilezik gibi görünecektir. Flanş adaptörünün diğer ucu, çelik flanşı bırakmayacak şekilde tasarlandığı için flanş borudan çıkmayacaktır. HDPE boruyla işimiz bittikten sonra artık çelik boruya yönelik işlem yapılır. Çelik borunun ucuna, bu borunun çapına uygun çelik düz flanş kaynatılır. Çelik borunun kaynağı için elektrot kullanılır. Çelik düz flanş boruya sağlam bir şekilde kaynatıldıktan sonra elimizde tek uçlarında flanş bulunan iki boru kalacaktır. Pe boruya bağlı çelik flanş ile çelik boruya kaynatılmış çelik düz flanşın delikleri olduğu için civatalar yardımıyla flanşlar birbirine mekanik olarak bağlanır. Somun ve pul yardımıyla gerçekleştirilen bu işlemden sonra pe100 borudan gelen su çelik boruya geçerek iletim hattını kesintisiz devam ettirecektir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken şeyler; boruların kaynaklarının düzenli yapılması, kullanılan malzemenin uygun çapta olması ve kullanılan cıvataların galvaniz esaslı olması şeklinde sıralanabilir. Suya yön veren firmamız İsfer Mekanik, PE100 borular ve çelik borular için gerekli olan ekip ve ekipmana sahiptir. Pe borudan çelik boruya geçişte lazım olan flanş adaptörü, galvanizli cıvata takımı, kauçuk conta ve her ölçüde hdpe çelik flanşı Sivas ilinde bizden temin edebilirsiniz. Pe100 boru ve çelik boruya dair malzeme ve işçilik anlamında aradığınız her şeyi bulabileceğiniz İsfer Mekanik Ltd. Şti. size doğru bilgiyi aktarma konusunda da elinden geleni yapacaktır.

        Her çap ve ham maddeden yapılmış borular için bilgi, öneri ve yapım işlerinde bizimle irtibata geçmenizi rica ederiz. İhtiyaç anında her daim yanınızda olan Sivas çelik flanş ve hdpe flanşı tedarikçisi İsfer Mekanik, suya yön vermeye devam ediyor.

Yukarı Çık